Chicken Roll z kapustą i ogórkami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj kapustę, nie solij dużo i zagniataj do miękkości, aż sok puści
Krok 2:
Pokrój ogórki
Krok 3:
Pokrój cebulę na pół pierścienia i zalej wrzącą wodą przez kilka minut, aby pozbyć się goryczy. Odcedź do durszlaka i spłucz zimną wodą
Krok 4:
Wymieszaj czosnek z majonezem
Krok 5:
Gotujemy Nuggets (pokrój pierś z kurczaka na porcje, panieruj i smaż), możesz po prostu wziąć gotowe Nuggets i usmażyć
Krok 6:
Smarujemy chleb pita majonezem czosnkowym, rozprowadzamy na nim kapustę, cebulę ogórka i bryłki
Krok 7:
Zwijamy w rolkę i smażymy z obu stron
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g