Chicken Roll z kapustą i ogórkami

pyszna i satysfakcjonująca bułka, odpowiednia zarówno na śniadanie, jak i na przekąskę.
mouse82Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 11 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 21 % 5 g
134 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj kapustę, nie solij dużo i zagniataj do miękkości, aż sok puści

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę na pół pierścienia i zalej wrzącą wodą przez kilka minut, aby pozbyć się goryczy. Odcedź do durszlaka i spłucz zimną wodą

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj czosnek z majonezem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotujemy Nuggets (pokrój pierś z kurczaka na porcje, panieruj i smaż), możesz po prostu wziąć gotowe Nuggets i usmażyć

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smarujemy chleb pita majonezem czosnkowym, rozprowadzamy na nim kapustę, cebulę ogórka i bryłki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwijamy w rolkę i smażymy z obu stron

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy