Granola na patelni
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
posiekaj orzeszki ziemne ostrym nożem.
wlej wszystkie płatki, posiekane orzeszki ziemne, nasiona słonecznika, cukier na patelnię.
wysyłamy patelnię do małego ognia i mieszając czekamy, aż cukier się rozpuści (cukier powinien się stopić i pokryć wszystkie składniki muesli).
po zdjęciu patelni z ognia nadal mieszaj zawartość, aż całkowicie ostygnie, aby składniki pozostały kruche i nie sklejały się w grudkę.
dodaj rodzynki do schłodzonej granoli.
podawaj na stole, podlewając łyżką miodu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal / 100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Płatki pszenne - 336 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Płatki kukurydziane (cornflex) - 388 kcal/100g
- Płatki kukurydziane - 388 kcal/100g