wieprzowina w rękawie w powolnej kuchence

Przygotuj aromatyczne mięso na przepyszne kanapki! Wieprzowina to wspaniały dodatek na poranne tosty lub przekąskę w ciągu dnia. Bardzo podoba mi się gotowanie w powolnej kuchence - wynik jest po prostu niesamowity, a wysiłek jest absolutnym minimum.
KirienaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 13 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 h 30 min

wlej oliwę z oliwek do głębokiej miski, wlej sól i przyprawy: pieprz, zioła Francuskie, paprykę, imbir i zmieloną gałkę muszkatołową. Wszystko mieszamy, pocieramy kawałkiem wieprzowiny ze wszystkich stron. Pozostaw do marynowania na co najmniej 4 godziny, najlepiej na 8.

obierz czosnek, pokrój każdy ząbek na pół. W wieprzowinie wykonujemy ukośne nacięcia i wkładamy kawałki czosnku do powstałych kieszeni.

rozłóż naszpikowaną wieprzowinę w misce multicookera, wybierz tryb "smażenie" i smaż mięso ze wszystkich stron na złoty, złoty kolor. Każda strona zajmie około 5 minut.

włóż mięso do rękawa do pieczenia, zawiąż końce, opuść na dno multicookera. Wlej wodę do miski multicookera, Przełącz na tryb "Pieczenie", ustaw czas na 40 minut. Po zmianie trybu na "duszenie" ("duszenie") gotujemy mięso przez 2 godziny, zamykając pokrywkę.

teraz ugotowane mięso powinno być dobrze schłodzone. Najpierw w temperaturze pokojowej, potem w lodówce-co najmniej kilka godzin.

schłodzoną wieprzowinę kroimy w cienkie plasterki i podajemy!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy