skład / składniki
metoda gotowania
wlej oliwę z oliwek do głębokiej miski, wlej sól i przyprawy: pieprz, zioła Francuskie, paprykę, imbir i zmieloną gałkę muszkatołową. Wszystko mieszamy, pocieramy kawałkiem wieprzowiny ze wszystkich stron. Pozostaw do marynowania na co najmniej 4 godziny, najlepiej na 8.
obierz czosnek, pokrój każdy ząbek na pół. W wieprzowinie wykonujemy ukośne nacięcia i wkładamy kawałki czosnku do powstałych kieszeni.
rozłóż naszpikowaną wieprzowinę w misce multicookera, wybierz tryb "smażenie" i smaż mięso ze wszystkich stron na złoty, złoty kolor. Każda strona zajmie około 5 minut.
włóż mięso do rękawa do pieczenia, zawiąż końce, opuść na dno multicookera. Wlej wodę do miski multicookera, Przełącz na tryb "Pieczenie", ustaw czas na 40 minut. Po zmianie trybu na "duszenie" ("duszenie") gotujemy mięso przez 2 godziny, zamykając pokrywkę.
teraz ugotowane mięso powinno być dobrze schłodzone. Najpierw w temperaturze pokojowej, potem w lodówce-co najmniej kilka godzin.
schłodzoną wieprzowinę kroimy w cienkie plasterki i podajemy!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g