szaszłyki z mięsa nutrii na węglu drzewnym
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
tnij tuszę, odetnij nadmiar tłuszczu. Pokrój na kawałki, włóż do miski. Tutaj wysyłamy drobno posiekane chili, czosnek, drobno posiekane zioła, cukier i sól wyciśnięte przez prasę.
wlej oliwę z oliwek i sok z cytryny, dokładnie wymieszaj. W takiej marynacie nutria powinna leżeć przez 30 do 60 minut. Nie potrzeba więcej - mięso jest już wystarczająco delikatne.
następnie nawlecz kawałki na szaszłyki i opiekaj ze wszystkich stron nad gorącymi węglami. Ważne jest, aby nie prześwietlać mięsa, ponieważ łatwo je spalić. Usuń mięso z ciepła, gdy sok wypływający z niego po nakłuciu zmieni kolor na lekko różowy.
włóż mięso do dużej miski, przykryj i pozwól mu leżeć tam przez 10-15 minut, "idź".
miłej zabawy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g