antrykot z cebulą na patelni
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Obficie pocieramy antrykot solą i pieprzem po obu stronach.
2. Rozgrzej patelnię z grubym dnem na ogniu, dodaj połowę oleju i zmniejsz ogień do średniego.
3. Dodaj mięso do rozgrzanego oleju i smaż przez 3 minuty z obu stron.
4. Następnie wyjmij mięso i wyślij drobno posiekaną szalotkę na patelnię. Mijamy jedną minutę.
5. Wlej wino i bulion wołowy, gotuj, aż płyn zmniejszy się do połowy.
6. Dodaj resztę masła, pozwól mu się stopić.
7. Aby podać, pokrój antrykoty na kostki, polej sosem i udekoruj świeżą natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g