nadzienie z kiełbasy liver

przepyszne nadzienie do pasztecików i naleśników! Gotuj! Proponuję obfite nadzienie z kiełbasy piwnej, dzięki któremu Twoje wypieki będą jeszcze smaczniejsze! Chcę również zwrócić uwagę na dostępność i budżet takiego wypełnienia. Spróbuj!
GildaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 57 % 16 g
węglowodany 7 % 2 g
193 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta i miękka.

2. Kiełbasę kroimy na kawałki, a następnie siekamy maszynką do mięsa.

3. Wymieszaj przygotowaną cebulę z mielonym mięsem, dodaj masło, sól i pieprz.

4. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

farsz jest gotowy do użycia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa liver - 177   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy