Brizol z polędwicy
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
zacznijmy robić brizoli z pieczenia naleśników. Rozbij jajko do małej głębokiej miski, wlej jedną łyżkę mleka, sól i ubij trzepaczką lub widelcem. Na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem słonecznikowym smażyć naleśnik z obu stron. W ten sposób przygotowujemy trzy omlety.
za pomocą maszynki do mięsa przekręć filet i obraną cebulę, dodaj sól i pieprz, wymieszaj.
każdy naleśnik smarujemy powstałym mięsem mielonym, zwijamy w rolkę. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem słonecznikowym, włóż do niego naleśniki i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas pieczenia około 20 minut.
Brizol kroimy na kawałki i podajemy na gorąco.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g