pasterz w piekarniku

pyszna przekąska mięsna na świątecznym stole. Pyszne! Bardzo smaczna przekąska wieprzowa. Możesz improwizować z przyprawami, nadając nowe pikantne nuty. W naszym domu żadne święto nie jest kompletne bez pastormy. Zarówno bliscy, jak i goście zawsze bardzo to lubią!
EvgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 63 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
111 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 16 h

1. Rozpuść sól w wodzie, włóż mięso do roztworu soli na 3 godziny.
2. Czas minął - usuń nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym.
3. Zmiel czosnek i połącz z przyprawami, olejem i octem. Dobrze wymieszaj.
4. Posmaruj mięso marynatą, zawiń w pergamin, a na wierzchu w folię.
5. Rozgrzej piekarnik przez 15 minut w temperaturze 250 stopni. Gotuj mięso przez 20 minut i pozostaw bez otwierania piekarnika, aż całkowicie ostygnie.
6. Pozwól mięsu całkowicie ostygnąć i włóż do lodówki bez rozwijania przez 10-12 godzin.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy