pasterz w piekarniku
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Rozpuść sól w wodzie, włóż mięso do roztworu soli na 3 godziny.
2. Czas minął - usuń nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym.
3. Zmiel czosnek i połącz z przyprawami, olejem i octem. Dobrze wymieszaj.
4. Posmaruj mięso marynatą, zawiń w pergamin, a na wierzchu w folię.
5. Rozgrzej piekarnik przez 15 minut w temperaturze 250 stopni. Gotuj mięso przez 20 minut i pozostaw bez otwierania piekarnika, aż całkowicie ostygnie.
6. Pozwól mięsu całkowicie ostygnąć i włóż do lodówki bez rozwijania przez 10-12 godzin.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g