polędwiczka wieprzowa na patelni
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
jeśli chcesz ugotować polędwicę, poświęcając minimum czasu, radzę pokroić mięso na cienkie kawałki - około 1 cm grubości.
lekko natrzyj każdy kawałek solą i włóż do dobrze rozgrzanej patelni.
podsmaż polędwicę z obu stron w dużej ilości oleju roślinnego. Czas smażenia wynosi około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Aby skórka była rumiana i smażona, nie używaj pokrywki podczas smażenia.
połóż gotowe kawałki na serwetce, aby wchłonąć nadmiar oleju.
ryż, kasza gryczana lub tłuczone ziemniaki będą doskonałym dodatkiem do takiego aromatycznego mięsa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Polędwiczka wieprzowa - 142 kcal/100g