polędwiczka wieprzowa na patelni

Przygotuj wystawny lunch! Pyszne i aromatyczne danie! Co może być bardziej satysfakcjonujące i smaczniejsze niż mięso? Zwłaszcza jeśli mówimy o wieprzowinie. Mięso wieprzowe nie jest twarde, soczyste, apetyczne i zawsze okazuje się doskonałe! W szczególności, jeśli mówimy o polędwicy wieprzowej, jest ona również przydatna, ponieważ zawiera prawie pełne spektrum niezbędnych pierwiastków śladowych, a podczas smażenia ma delikatny i niepowtarzalny smak. Proponuję ugotować polędwicę wieprzową na patelni na obiad-będzie bardzo smaczna!
Kostka RubikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 17 g
tłuszcze 51 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
232 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

jeśli chcesz ugotować polędwicę, poświęcając minimum czasu, radzę pokroić mięso na cienkie kawałki - około 1 cm grubości.

lekko natrzyj każdy kawałek solą i włóż do dobrze rozgrzanej patelni.

podsmaż polędwicę z obu stron w dużej ilości oleju roślinnego. Czas smażenia wynosi około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Aby skórka była rumiana i smażona, nie używaj pokrywki podczas smażenia.

połóż gotowe kawałki na serwetce, aby wchłonąć nadmiar oleju.

ryż, kasza gryczana lub tłuczone ziemniaki będą doskonałym dodatkiem do takiego aromatycznego mięsa.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Polędwiczka wieprzowa - 142   kcal/100g

Podobne przepisy