piersi z kaczki bez skóry
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
opłucz piersi pod bieżącą wodą, potrzyj solą i pieprzem, posyp tymiankiem. Zostawiamy mięso na pół godziny, aby było nasycone aromatem i marynowane.
smażyć piersi na oleju słonecznikowym po obu stronach, starając się nie wysuszyć mięsa, ale uzyskać piękną złotą skórkę. Po ugotowaniu wyjmij piersi i dodaj sos sojowy, miód i masło do pozostałego soku. Wymieszaj, dodaj rodzynki i trzymaj na ogniu przez 2-3 minuty.
Wybierz naczynie do pieczenia, rozłóż warstwę jabłek pokrojonych w cienkie plasterki, rozłóż piersi z kaczki na wierzchu i polej sosem z patelni. Wysyłamy formę do piekarnika na pół godziny i pieczemy w 180 stopniach.
pieczone piersi kroimy na kawałki i pięknie dekorując na talerzu, podajemy!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kaczki - 241 kcal/100g