soczyste piersi z kaczki z jabłkami i borówkami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj pierś, za pomocą ostrego noża wykonaj nacięcia na skórze.
2. Piecz mięso na patelni bez dodatku oleju przez 5 minut z każdej strony. Sól, pieprz.
3. Gdy pierś się zrumieni, pokrój ją na kawałki i połóż na talerzu, a na patelni bez odsączania tłuszczu umieść jabłko, wcześniej pokrojone w kliny.
4. Szybko smaż na złoty kolor, na samym końcu dodaj jagody borówki brusznicy.
5. Dodaj jabłka i borówki do piersi z kaczki, pięknie układając na talerzu.
podawaj i jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kaczki - 241 kcal/100g