kurczak tytoniowy na grillu
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i osusz kurczaka. Pokrój na piersi.
3. Uderz młotkiem lub grzbietem dużego noża po obu stronach.
4. Natrzyj solą, przyprawami i sokiem z cytryny. Marynować przez 2-2,5 godziny.
5. W tym czasie przygotuj grill.
6. Piecz na ruszcie przez 30 do 40 minut, od czasu do czasu obracając.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g