kurczak tytoniowy na grillu

bardzo łatwo jest ugotować kurczaka na grillu. Spróbuj! W naturze prawie stale smażymy kebaby. Chciałem czegoś nowego i równie smacznego. Okazało się, że pyszny kurczak z chrupiącą skórką. Musisz tylko marynować z wyprzedzeniem i smażyć dość szybko.
Elena ElenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
235 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

1. Umyj i osusz kurczaka. Pokrój na piersi.
3. Uderz młotkiem lub grzbietem dużego noża po obu stronach.
4. Natrzyj solą, przyprawami i sokiem z cytryny. Marynować przez 2-2,5 godziny.
5. W tym czasie przygotuj grill.
6. Piecz na ruszcie przez 30 do 40 minut, od czasu do czasu obracając.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy