proste naleśniki z ziołami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka solą.
Krok 2:
Dodaj wodę lub mleko z wodą, dobrze wymieszaj. Dodaj porcje mąki, ciągle mieszając.
Krok 3:
Dodaj zioła, masło, wymieszaj. Ciasto powinno być płynne, jeśli to konieczne - dodaj więcej wody.
Krok 4:
Piecz naleśniki na gorącej patelni bez oleju.
Krok 5:
Połóż gotowe naleśniki na talerzu i posmaruj kawałkiem masła.
Krok 6:
Naleśniki są gotowe! Lepiej podawać na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g