szparagi zielone na patelni

przygotuj danie o oryginalnym wyglądzie i smaku! Zaskocz swoich krewnych! Ogólnie rzecz biorąc, uwielbiam szparagi w dowolnej formie, a ostatnio natknąłem się na taki oryginalny przepis! Rodzina była zachwycona zarówno dziećmi, jak i dorosłymi domownikami. Wziąłem przepis na broń i planuję częściej gotować takie pyszne. Planuję też zaskoczyć przyjaciół, gdy przyjdą odwiedzić :)
valeriyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 62 % 13 g
węglowodany 10 % 2 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Opłucz szparagi i osusz.
2. Pokrój szynkę na 12 lub 24 (w zależności od długości szynki) cienkie paski.
3. Szparagi owinąć szynką, pozostawiając 1-2 cm na obu końcach.
4. Na patelni roztop masło i smaż szparagi w szynce z każdej strony przez 1-2 minuty, aż szynka będzie rumiana, a szparagi będą miękkie.

danie jest gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Szparagi zielone - 25   kcal/100g

Podobne przepisy