szparagi zielone na patelni
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz szparagi i osusz.
2. Pokrój szynkę na 12 lub 24 (w zależności od długości szynki) cienkie paski.
3. Szparagi owinąć szynką, pozostawiając 1-2 cm na obu końcach.
4. Na patelni roztop masło i smaż szparagi w szynce z każdej strony przez 1-2 minuty, aż szynka będzie rumiana, a szparagi będą miękkie.
danie jest gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Szparagi zielone - 25 kcal/100g