Eskalop z fouagre
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj wątrobę, osusz.
2. Wlej sok pomarańczowy, wino do rondla, dodaj cukier, trochę soli i imbir. Odparuj płyn na małym ogniu, aż sos zmniejszy swoją objętość o połowę.
3. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, smażyć na maśle do miękkości.
4. Na dobrze rozgrzanej patelni z masłem orzechowym umieść eskalopy. Foagra smaży się bardzo szybko - wystarczy smażyć przez 1 minutę z obu stron.
5. Ułóż gotowe eskalopy na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Lekko posolić.
6. Eskalopy podaje się na poduszce z jabłek, polej gotowe danie sosem i udekoruj według własnego gustu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowina wołowa - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g