ciasto z cukinii z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Umyj warzywa i warzywa.
Krok 2:
Cukinię zetrzeć na grubej tarce, posolić, wymieszać, odstawić na 10 minut.
Krok 3:
Uwolniony sok odcedź. Dodaj jajka, sól i wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia do cukinii. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym smażyć naleśniki z cukinii na złoty kolor.
Krok 6:
Farsz. Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 7:
Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
Krok 8:
Połącz twaróg, czosnek i zioła.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 10:
Naleśniki posmarować nadzieniem twarogowym i ułożyć jeden na drugim. Udekoruj wierzch ciasta pomidorkami koktajlowymi i ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g