Grillowany okoń morski

nie wszyscy próbowali takich pyszności. Polizasz palce! Uwielbiam takie ryby. Prawie nie ma w nim kości i dlatego nie trzeba ich skrupulatnie szukać w procesie używania, aby w rezultacie nie wyrządzić sobie krzywdy. Dlatego okoń morski jest jedną z najbardziej lubianych ryb.
lobodaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 16 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

przed pieczeniem oczyść okonia morskiego, usuń wnętrze, aby nie było goryczy i umyj rybę. Pocieramy serwetką, aby usunąć nadmiar wody i pocieramy okonia morskiego solą. Wyciśnij cytrynę na tuszę i włóż ząbek czosnku i rozmaryn do brzucha.

okoń morski musi stać przez piętnaście minut przed obróbką cieplną.

po tym czasie przechodzimy do ostatniego etapu. Grillowanie ryb zajmie około dwudziestu pięciu minut. Gdy będzie gotowy, połóż go na talerzu i podawaj z warzywami i serem. Odpowiednie będzie również posypanie octem balsamicznym.

danie jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Okoń morski - 99   kcal/100g

Podobne przepisy