Grillowany okoń morski
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
przed pieczeniem oczyść okonia morskiego, usuń wnętrze, aby nie było goryczy i umyj rybę. Pocieramy serwetką, aby usunąć nadmiar wody i pocieramy okonia morskiego solą. Wyciśnij cytrynę na tuszę i włóż ząbek czosnku i rozmaryn do brzucha.
okoń morski musi stać przez piętnaście minut przed obróbką cieplną.
po tym czasie przechodzimy do ostatniego etapu. Grillowanie ryb zajmie około dwudziestu pięciu minut. Gdy będzie gotowy, połóż go na talerzu i podawaj z warzywami i serem. Odpowiednie będzie również posypanie octem balsamicznym.
danie jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Okoń morski - 99 kcal/100g