Sałatka rapanowa

przygotuj pyszną sałatkę Rapan. Cholernie piękne i pyszne! Aby zdobyć główny składnik, nie trzeba iść na morze i nurkować na dnie. Łatwiej jest szybko kupić rapany w sklepie lub na targu rybnym i zadowolić swoją duszę pikantnym smakiem sałatki.
TataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 7 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 21 % 3 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

zaczynamy od pokrojenia ogórków, cebuli, papryki i pomidorów. Konieczne jest również posiekanie zieleni.

rapany można pokroić w paski lub użyć w całości. Do sałatki owoce morza należy trochę usmażyć. Aby to zrobić, wlej olej roślinny na patelnię i rozłóż rapany na już rozgrzanej płaszczyźnie. Z czasem ta procedura powinna zająć nie więcej niż trzy minuty, po czym rapany powinny ostygnąć.

a gdy się ochładzają, łączymy wszystkie pokrojone warzywa, oliwki i zostawiamy je na zimno. Gdy nasze owoce morza ostygną, kładziemy je na warzywach, dodajemy sól, pieprz i posiekane warzywa. Wszystko to powinno być dobrze wymieszane.

danie jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rapany - 77   kcal/100g

Podobne przepisy