skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę, wymieszaj z solą.
2. Dodaj wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Dostosuj ilość wody i mąki-ciasto nie powinno przyklejać się do rąk, a także być bardzo strome.
3. Pozostaw ciasto pod ręcznikiem na 10 minut.
4. W tym czasie umyj i osusz zieloną cebulę ręcznikami papierowymi. Posiekaj go.
5. Podziel ciasto na małe kawałki, uformuj z każdego kulkę.
6. Rozwałkuj kulki dość cienko, umieść cebulę na środku ciastek, pozostawiając puste krawędzie. Następnie połącz krawędzie na środku, jakby owijając nadzienie w torebkę. Lub możesz zwinąć warstwę ciasta z nadzieniem w rolkę, którą owinąć spiralą. Bez względu na to, jak uformujesz przyszłe łożyska, należy je ostrożnie rozwałkować wałkiem do ciasta, aby stały się płaskie i równe.
7.Smażyć placindy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni w oleju roślinnym na piękny złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g