Placinda z ziołami na patelni

chcesz różnorodności? Peki to tradycyjne mołdawskie danie! To jest pyszne! Ciasta, które są przygotowywane bardzo prosto i szybko. Można powiedzieć, że w pośpiechu. Mogą być podawane zarówno jako przekąska, jak i jako pełny obiad. Na przykład z pysznym i bogatym bulionem. Spróbuj ulubionego przez naszą rodzinę dania, może Ci się spodoba.
DianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 10 % 6 g
węglowodany 76 % 48 g
280 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Przesiej mąkę, wymieszaj z solą.
2. Dodaj wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Dostosuj ilość wody i mąki-ciasto nie powinno przyklejać się do rąk, a także być bardzo strome.
3. Pozostaw ciasto pod ręcznikiem na 10 minut.
4. W tym czasie umyj i osusz zieloną cebulę ręcznikami papierowymi. Posiekaj go.
5. Podziel ciasto na małe kawałki, uformuj z każdego kulkę.
6. Rozwałkuj kulki dość cienko, umieść cebulę na środku ciastek, pozostawiając puste krawędzie. Następnie połącz krawędzie na środku, jakby owijając nadzienie w torebkę. Lub możesz zwinąć warstwę ciasta z nadzieniem w rolkę, którą owinąć spiralą. Bez względu na to, jak uformujesz przyszłe łożyska, należy je ostrożnie rozwałkować wałkiem do ciasta, aby stały się płaskie i równe.
7.Smażyć placindy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni w oleju roślinnym na piękny złoty kolor.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy