Dorada z grilla
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
każdą rybę należy przetworzyć przed gotowaniem. Aby to zrobić, oczyść go z łusek, usuń wnętrze i nie zapomnij o skrzelach, odetnij również płetwy i ogon.
aby marynować, umieść rybę w pojemniku i polej sokiem z cytryny, posyp solą, pieprzem, rozmarynem z obu stron i wewnątrz ryby. Marynowanie można pozostawić na godzinę lub dwie lub na jeden dzień.
po marynowaniu możesz przejść do najbardziej ekscytującego momentu-grillowania. Posmaruj ruszt olejem, połóż na nim rybę i gotuj na rozżarzonych węglach na złoty kolor z obu stron. Bądź bardzo ostrożny-ryba gotuje się szybko: jeśli ciepło jest dobre, gotowanie może zająć dosłownie minuty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Dorady - 112 kcal/100g