skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cukinię umyć i pokroić wzdłuż na talerze o grubości około 5 mm. posolić i odstawić na 10 min.
Krok 2:
Następnie rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż pokrojoną cukinię z obu stron.
Krok 3:
Połóż na talerzu z ręcznikiem papierowym, aby usunąć tłuszcz. Pozostaw do ostygnięcia
Krok 4:
Podczas gdy cukinia ostygnie, możesz przygotować nadzienie do bułek. Aby to zrobić, zetrzyj ser topiony na tarce (po prostu ugniatałem widelcem) Zmiażdż czosnek w czosnku. Teraz wymieszaj starty ser, czosnek i majonez lub śmietanę (wziąłem śmietanę 15%, ponieważ nie lubię majonezu)
Krok 5:
Pokrój pomidora na małe paski. Opłucz warzywa pod bieżącą wodą.
Krok 6:
Weź zimną smażoną cukinię i połóż małą warstwę na całej jej powierzchni po jednej stronie mieszanki serowo-czosnkowej. Następnie połóż kawałek pomidora na szerszej krawędzi cukinii. Obok pomidora umieść małe gałązki pietruszki i koperku.(Nie miałem kopru i pietruszki, położyłem liście sałaty, okazało się również pyszne) Teraz ostrożnie zawiń bułkę i połóż ją na liściu sałaty. Zrób to ze wszystkimi smażonymi talerzami cukinii
gotowe bułki będą świetnie wyglądać zarówno na rodzinnym stole, jak i na bujnej uczcie. To świetna pikantna przekąska. Danie jest bardzo satysfakcjonujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g