bułki z cukinii z pomidorami i serem

świetna dekoracja na świąteczny stół .Sitno i szybko!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 59 % 10 g
węglowodany 24 % 4 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cukinię umyć i pokroić wzdłuż na talerze o grubości około 5 mm. posolić i odstawić na 10 min.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż pokrojoną cukinię z obu stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż na talerzu z ręcznikiem papierowym, aby usunąć tłuszcz. Pozostaw do ostygnięcia

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas gdy cukinia ostygnie, możesz przygotować nadzienie do bułek. Aby to zrobić, zetrzyj ser topiony na tarce (po prostu ugniatałem widelcem) Zmiażdż czosnek w czosnku. Teraz wymieszaj starty ser, czosnek i majonez lub śmietanę (wziąłem śmietanę 15%, ponieważ nie lubię majonezu)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidora na małe paski. Opłucz warzywa pod bieżącą wodą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź zimną smażoną cukinię i połóż małą warstwę na całej jej powierzchni po jednej stronie mieszanki serowo-czosnkowej. Następnie połóż kawałek pomidora na szerszej krawędzi cukinii. Obok pomidora umieść małe gałązki pietruszki i koperku.(Nie miałem kopru i pietruszki, położyłem liście sałaty, okazało się również pyszne) Teraz ostrożnie zawiń bułkę i połóż ją na liściu sałaty. Zrób to ze wszystkimi smażonymi talerzami cukinii

gotowe bułki będą świetnie wyglądać zarówno na rodzinnym stole, jak i na bujnej uczcie. To świetna pikantna przekąska. Danie jest bardzo satysfakcjonujące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser "Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy