kanapki z wątróbką gęsią

bardzo ładne, obfite i pyszne kanapki-przygotuj i posmakuj! Świetna przekąska lub opcja na przekąskę-gotowanie jest proste i szybkie. Bardzo aromatyczny i soczysty, smak bogaty i jasny. Spróbuj!
lianaNAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 51 % 26 g
węglowodany 31 % 16 g
336 kcal
IG: 19 / 0 / 81

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

Krok 1:
Rozgrzej piekarnik do 140 stopni. Po obu stronach skrop kromki chleba odrobiną oliwy z oliwek i smaż na nieprzywierającej patelni, aż lekko się zrumienią. Dobrze natrzyj jedną stronę każdej grzanki imbirem (dla smaku). Umieść w piekarniku lub pod pokrywką na patelni, aby utrzymać ciepło.

Krok 2:
w misce wymieszaj wątrobę z koperkiem, garam masala, solą i czarnym pieprzem, upewniając się, że wątroba jest dobrze pokryta przyprawami. Rozgrzej masło na patelni, aż się pieni, dodaj pikantną wątróbkę drobiową i smaż przez 5-6 minut, często mieszając. Następnie dodaj starty imbir, daktyle i figi z octem balsamicznym i dobrze wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.

Krok 3:
umieść grzanki na talerzu do serwowania. Na każdym z nich połóż młode liście sałaty. Na sałatce umieść czwartą część prażonej wątroby, fig i daktyli. Polej sosem z patelni i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Figi - 49   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Garam Masala - 379   kcal/100g
  • Wątróbka Gęsia - 412   kcal/100g

Podobne przepisy