skład / składniki
metoda gotowania
Krok 1:
Rozgrzej piekarnik do 140 stopni. Po obu stronach skrop kromki chleba odrobiną oliwy z oliwek i smaż na nieprzywierającej patelni, aż lekko się zrumienią. Dobrze natrzyj jedną stronę każdej grzanki imbirem (dla smaku). Umieść w piekarniku lub pod pokrywką na patelni, aby utrzymać ciepło.
Krok 2:
w misce wymieszaj wątrobę z koperkiem, garam masala, solą i czarnym pieprzem, upewniając się, że wątroba jest dobrze pokryta przyprawami. Rozgrzej masło na patelni, aż się pieni, dodaj pikantną wątróbkę drobiową i smaż przez 5-6 minut, często mieszając. Następnie dodaj starty imbir, daktyle i figi z octem balsamicznym i dobrze wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.
Krok 3:
umieść grzanki na talerzu do serwowania. Na każdym z nich połóż młode liście sałaty. Na sałatce umieść czwartą część prażonej wątroby, fig i daktyli. Polej sosem z patelni i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Figi - 49 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Garam Masala - 379 kcal/100g
- Wątróbka Gęsia - 412 kcal/100g