skład / składniki
metoda gotowania
zanim zaczniesz przygotowywać główne składniki sałatki, radzę najpierw zrobić dressing, aby trochę się zaparzył. Aby to zrobić, w małym pojemniku należy wymieszać oliwę z miodem i musztardą, doprawić solą i mieszanką papryki do smaku. Odłóż na chwilę.
teraz musisz marynować jeden z głównych składników sałatki - wątrobę: włóż ją do miski, zalej wymaganą ilością sosu. Wyślij również na chwilę (20-30 minut).
następnym krokiem jest oczyszczenie Skórki ostrym nożem i delikatne pokrojenie w kostkę mango. Orzechy nerkowca należy lekko smażyć na suchej patelni lub trzymać w piekarniku przez kilka minut. Umyte i wysuszone liście sałaty rozerwać lub dowolnie posiekać i ułożyć na talerzach.
marynowaną wątrobę usmażyć na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek do miękkości.
umieść gotową wątrobę na talerzach na liściach sałaty, dopraw obficie przygotowanym sosem i podawaj natychmiast.
Buon appetito!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Wątróbka Gęsia - 412 kcal/100g