wątróbka z kaczki z cebulą

goście na wyciągnięcie ręki? Przeczytaj prosty i szybki przepis na pyszną ucztę! Do tego dania nie trzeba nawet szukać przepisu, w naszej firmie jest on po prostu przekazywany z jednej Gospodyni do drugiej. A co najważniejsze, nadaje się zarówno na spotkania męskie, jak i żeńskie! Przepis jest nie tylko, jak mówią, szybki, ale także idealny dla początkujących kucharzy, którzy nie są zbyt pewni swoich umiejętności. Z pewnością mogę powiedzieć - odniesiesz sukces!
HoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 59 % 24 g
węglowodany 17 % 7 g
275 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

oczyść wątrobę z filmów, wysusz i odłóż na bok. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Posiekaj zielenie.

Wok rozgrzej patelnię z olejem na najwyższym ogniu. W rozgrzanym oleju na kilka sekund włóż przyprawy, pozwól uwolnić aromat i natychmiast dodaj cebulę, szybko wymieszaj, posyp cukrem. Gotuj, mieszając, 2-3 minuty.

następnie dodaj wątrobę i smaż, również mieszając, przez 3 minuty.

następnie wlej sos sojowy i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

wyłącz ogień, posyp posiekanymi ziołami i pozostaw naczynie na kilka minut.

nawiasem mówiąc, każda przystawka nadaje się do takiej wątroby. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Wątróbka z kaczki - 405   kcal/100g

Podobne przepisy