wątróbka z kaczki z cebulą
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
oczyść wątrobę z filmów, wysusz i odłóż na bok. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Posiekaj zielenie.
Wok rozgrzej patelnię z olejem na najwyższym ogniu. W rozgrzanym oleju na kilka sekund włóż przyprawy, pozwól uwolnić aromat i natychmiast dodaj cebulę, szybko wymieszaj, posyp cukrem. Gotuj, mieszając, 2-3 minuty.
następnie dodaj wątrobę i smaż, również mieszając, przez 3 minuty.
następnie wlej sos sojowy i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
wyłącz ogień, posyp posiekanymi ziołami i pozostaw naczynie na kilka minut.
nawiasem mówiąc, każda przystawka nadaje się do takiej wątroby. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Wątróbka z kaczki - 405 kcal/100g