schab bez kości w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
2. Obierz i posiekaj czosnek.
3. Wymieszaj czosnek z drobno posiekanym tymiankiem i rozmarynem.
4. Dodaj sól i pieprz, ponownie wymieszaj.
5. Schab wstępnie umyty i wysuszony ręcznikami papierowymi natrzeć aromatyczną mieszanką ze wszystkich stron.
6. Umieść mięso w naczyniu do pieczenia stroną do dołu, gdzie jest więcej tłuszczu, gotuj przez 30 minut.
7. Odwróć polędwicę, gotuj przez kolejne 20 minut. Schab jest dobry, ponieważ gotuje się wystarczająco szybko.
8. Wyłącz piekarnik, wyjmij formę i pozwól mięsu odpocząć przez 10 minut, po czym możesz podać schab do stołu, krojąc go na porcje.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g