schab z czosnkiem i cebulą w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
po przygotowaniu i umyciu wieprzowiny za pomocą papierowej serwetki usuwamy wilgoć. Przyprawiamy polędwicę czosnkiem.
po obieraniu i pokrojeniu cebuli w pierścienie, rozłóż je na dnie formy nasmarowanej olejem roślinnym. Dodając przyprawy i sól, połóż polędwicę na cebuli.
Połącz podgrzany miód z musztardą i sosem sojowym.
przykryj formę folią, włóż ją do piekarnika i po pół godzinie polej mięso sosem. Następnie co około dwadzieścia minut powtarzamy tę czynność.
aby mięso było dobrze upieczone, potrzeba około dwóch godzin obróbki cieplnej w temperaturze 180 stopni. W finale (10 minut przed końcem gotowania) usuń folię, aby powstała skorupa.
danie jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Schab wędzony na surowo - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g