schab z czosnkiem i cebulą w piekarniku

świetna opcja na świąteczny stół! Gotuj-jest pyszny! Lubię schab, ponieważ jest łatwy w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Jednocześnie jedzenie ma doskonały smak i może z godnością zająć kluczowe miejsce na świątecznym stole.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 21 g
tłuszcze 29 % 11 g
węglowodany 16 % 6 g
210 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 25 min

po przygotowaniu i umyciu wieprzowiny za pomocą papierowej serwetki usuwamy wilgoć. Przyprawiamy polędwicę czosnkiem.

po obieraniu i pokrojeniu cebuli w pierścienie, rozłóż je na dnie formy nasmarowanej olejem roślinnym. Dodając przyprawy i sól, połóż polędwicę na cebuli.

Połącz podgrzany miód z musztardą i sosem sojowym.

przykryj formę folią, włóż ją do piekarnika i po pół godzinie polej mięso sosem. Następnie co około dwadzieścia minut powtarzamy tę czynność.

aby mięso było dobrze upieczone, potrzeba około dwóch godzin obróbki cieplnej w temperaturze 180 stopni. W finale (10 minut przed końcem gotowania) usuń folię, aby powstała skorupa.

danie jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Schab wędzony na surowo - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g

Podobne przepisy