skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Pokrój pomidory w plasterki. 2. Zetrzyj ser widelcem, jeśli twaróg jest solony, wyciśnij czosnek przez prasę czosnkową, dodaj posiekane warzywa i wymieszaj.
Krok 2:
3. W wodzie (wrzącej wodzie) wymieszaj cukier i sól, dodaj olej roślinny. Dodaj mąkę. Zagnieść miękkie ciasto. 4. Odstaw ciasto na 30 min.
Krok 3:
5. Rozwałkuj połowę ciasta na dużą cienką warstwę.
Krok 4:
6. Rozłóż pomidory na cieście nie bliżej niż 3 cm od siebie.
Krok 5:
7. Połóż nadzienie na pomidorze.
Krok 6:
8. Rozwałkuj drugą warstwę ciasta, przykryj pierwszą nadzieniem.
Krok 7:
9. Za pomocą szklanki o odpowiedniej średnicy Wytnij ciasta wzdłuż konturów każdego koła pomidora, robimy to ze wszystkimi ciastami.
Krok 8:
10. Smażyć placki w dużej ilości gorącego oleju roślinnego po obu stronach. Połóż na ręczniku papierowym, aby wyeliminować nadmiar oleju.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g