Jak usmażyć wątrobę szczupaka na patelni

Przygotuj świetną przekąskę na spotkania z przyjaciółmi! . Często spotykam się z faktem, że wątroba szczupaka jest wyrzucana podczas gotowania. Uważam, że nie warto tego robić, ponieważ w rzeczywistości jest to wspaniały przysmak. Wystarczy go odpowiednio ugotować. Niedawno udało mi się zadowolić moich przyjaciół tym wspaniałym daniem jako przystawką i byli zadowoleni.
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 27 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 3 % 1 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

po umyciu szczupaka pod bieżącą wodą kładziemy go na desce do krojenia. Wytnij brzuch i ostrożnie usuń wnętrze. Powinieneś bardzo ostrożnie ciąć i wyjmować zawartość brzucha, aby nie przebić pęcherzyka żółciowego.
oddziel wątrobę, umyj, lekko osusz, a następnie podziel ją na kawałki i zwiń w mieszance soli i świeżo zmielonego pieprzu. Podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż obie strony kawałków, aż będą piękne rumiane.
pięknie rozłóż na talerzu. Możesz razem z piklami, chlebem i kawałkami pomidora. Wspaniała przekąska jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wątroba szczupaka - 131   kcal/100g

Podobne przepisy