Jak usmażyć wątrobę szczupaka na patelni
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
po umyciu szczupaka pod bieżącą wodą kładziemy go na desce do krojenia. Wytnij brzuch i ostrożnie usuń wnętrze. Powinieneś bardzo ostrożnie ciąć i wyjmować zawartość brzucha, aby nie przebić pęcherzyka żółciowego.
oddziel wątrobę, umyj, lekko osusz, a następnie podziel ją na kawałki i zwiń w mieszance soli i świeżo zmielonego pieprzu. Podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż obie strony kawałków, aż będą piękne rumiane.
pięknie rozłóż na talerzu. Możesz razem z piklami, chlebem i kawałkami pomidora. Wspaniała przekąska jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątroba szczupaka - 131 kcal/100g