kotlety z gulaszu warzywnego

łatwe danie, świetna opcja na przekąskę! Smakowity
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 57 % 8 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

wymieszaj składniki w osobnej misce. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy