mrożona fasola z kukurydzą i ziołami na patelni

proste, bardzo smaczne zamrażanie na patelni! Warzywa są soczyste, pachnące! Często podczas gotowania zamrażania otrzymujesz bawełnę lub owsiankę bez smaku i zapachu. Nie jest tak - warzywa są chrupiące na zewnątrz, z opiekaną skórką i pełne smaku w środku. Tutaj spróbuj!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 38 % 6 g
węglowodany 50 % 8 g
93 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

przepis jest bardzo prosty.
1. Rozgrzej oba rodzaje oleju na patelni. Posiekaj czosnek, ostrą paprykę i seler.
2. Na zmianę układamy warzywa na patelni, smażymy na złoty kolor na dużym ogniu, w razie potrzeby przyprawiamy i przenosimy do głębokiego naczynia, pozostawiając olej na patelni. W finale posyp całe oregano.
kolejność jest taka
- fasolka szparagowa, smażona przez 2-3 minuty, trochę soli
- kalafior, pieczony przez 3-4 minuty, trochę soli
-baby-marchew lub zwykła, smażona przez 4-5 minut, lekko solona
- zielony groszek, pieczony przez 1-2 minuty, dodaje się do niego połowę czosnku i ostrej papryki
- kukurydza pieczona przez 1 minutę
- seler, dodaj resztę czosnku i pieprzu, dodaj sól.
jeśli zabraknie oleju, dodaj trochę. Możesz wziąć dowolne warzywa według własnego gustu. Podawaj mrożone warzywa gotowane na patelni na gorąco.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g

Podobne przepisy