skład / składniki
metoda gotowania
przepis jest bardzo prosty.
1. Rozgrzej oba rodzaje oleju na patelni. Posiekaj czosnek, ostrą paprykę i seler.
2. Na zmianę układamy warzywa na patelni, smażymy na złoty kolor na dużym ogniu, w razie potrzeby przyprawiamy i przenosimy do głębokiego naczynia, pozostawiając olej na patelni. W finale posyp całe oregano.
kolejność jest taka
- fasolka szparagowa, smażona przez 2-3 minuty, trochę soli
- kalafior, pieczony przez 3-4 minuty, trochę soli
-baby-marchew lub zwykła, smażona przez 4-5 minut, lekko solona
- zielony groszek, pieczony przez 1-2 minuty, dodaje się do niego połowę czosnku i ostrej papryki
- kukurydza pieczona przez 1 minutę
- seler, dodaj resztę czosnku i pieprzu, dodaj sól.
jeśli zabraknie oleju, dodaj trochę. Możesz wziąć dowolne warzywa według własnego gustu. Podawaj mrożone warzywa gotowane na patelni na gorąco.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g