Sałatka z kiełków soi

egzotyczna azjatycka przekąska bez trudności i trudności! Spróbuj! Kiełki soi to niesamowity, po prostu super zdrowy produkt! Wcześniej kupiliśmy taką sałatkę gotową w sklepie, a teraz sam ją gotuję. Proste, ale bardzo smaczne i aromatyczne danie-polecam.
MastehapAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 41 % 9 g
115 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Przygotuj warzywa: pokrój czosnek bardzo drobno, pokrój zielony groszek w łodydze na 2-3 części , por w małe pierścienie , ogórek w paski, pióra zielonej cebuli w długie kawałki.
2. Na rozgrzanej patelni lekko podsmaż czosnek w oleju roślinnym, a następnie dodaj do niego pory i smaż, aż stanie się miękki.
3. Dodaj groszek na patelnię i mieszając smaż przez 1-2 minuty.
4. Teraz dodaj kiełki soi, wymieszaj i wlej sos ostrygowy. Smaż nie dłużej niż 1 minutę. Posolić.
5. Posyp ogórki i zieloną cebulę na wierzchu.

sałatka jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sos ostrygowy - 121   kcal/100g
  • Kiełkująca soja - 141   kcal/100g

Podobne przepisy