Sałatka z kiełków soi
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj warzywa: pokrój czosnek bardzo drobno, pokrój zielony groszek w łodydze na 2-3 części , por w małe pierścienie , ogórek w paski, pióra zielonej cebuli w długie kawałki.
2. Na rozgrzanej patelni lekko podsmaż czosnek w oleju roślinnym, a następnie dodaj do niego pory i smaż, aż stanie się miękki.
3. Dodaj groszek na patelnię i mieszając smaż przez 1-2 minuty.
4. Teraz dodaj kiełki soi, wymieszaj i wlej sos ostrygowy. Smaż nie dłużej niż 1 minutę. Posolić.
5. Posyp ogórki i zieloną cebulę na wierzchu.
sałatka jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g
- Kiełkująca soja - 141 kcal/100g