okoń morski na patelni
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
ryby należy oczyścić, usunąć wnętrzności, a także usunąć płetwy i ogon.
po połączeniu soli i pieprzu wcieramy rybę na zewnątrz i wewnątrz powstałą mieszaniną.
za pomocą noża należy wykonać kilka nacięć w poprzek i nakłuć rybę talerzami czosnku.
włóż kilka pierścieni cytryny do środka i za pomocą wykałaczki wbij brzuch.
Podgrzewanie oliwy z oliwek i masła na patelni, układamy okonia morskiego.
obróbka cieplna każdej strony zajmie około siedmiu minut.
ryba jest gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Okoń morski - 99 kcal/100g