okoń morski na patelni

niesamowita ryba na patelni. Gotuj tylko najsmaczniejsze! Wiem, że nie wszyscy lubią czyścić ryby i ogólnie bawić się nimi, ale przepis jest tego wart! Ponadto w niektórych miejscach sprzedaży ryb można poprosić o oczyszczenie. A potem nie ma żadnych trudności. Spróbuj!
KandinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 14 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 5 % 1 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

ryby należy oczyścić, usunąć wnętrzności, a także usunąć płetwy i ogon.
po połączeniu soli i pieprzu wcieramy rybę na zewnątrz i wewnątrz powstałą mieszaniną.
za pomocą noża należy wykonać kilka nacięć w poprzek i nakłuć rybę talerzami czosnku.
włóż kilka pierścieni cytryny do środka i za pomocą wykałaczki wbij brzuch.
Podgrzewanie oliwy z oliwek i masła na patelni, układamy okonia morskiego.
obróbka cieplna każdej strony zajmie około siedmiu minut.
ryba jest gotowa.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Okoń morski - 99   kcal/100g

Podobne przepisy