SOS satsivi
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
więc przygotuj sos:
- smażyć drobno posiekaną cebulę na maśle na złoty kolor;
- za pomocą blendera posiekaj orzechy na drobne okruchy, a także posiekaj smażoną cebulę;
- wymieszaj orzechy z cebulą, sól;
- wlej bulion z kurczaka do powstałej mieszanki, włóż starty czosnek;
- ugasić 20 minut;
- dodaj przyprawy i ocet, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.
ciesz się wspaniałym smakiem swoich potraw, uzupełniając je sosem satsivi!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g