Pizza drożdżowa na patelni w 10 minut

Brak piekarnika, ale masz ochotę na pizzę? Ten przepis pomoże ją przygotować! Jeśli piekarnik nie działa lub po prostu jesteś zbyt leniwy, aby się nim bawić, niektóre ulubione potrawy można przygotować na patelni. Na przykład pizza. Tak, tak, to możliwe! Co więcej, jest to tak szybkie i proste, że od dawna gotuję pizzę tylko w ten sposób!
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 8 g
tłuszcze 23 % 8 g
węglowodany 54 % 19 g
183 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Zagnieść ciasto, mieszając mąkę, drożdże, wodę, sól. Ciasto powinno być dość gęste, ale niezbyt strome.
2. Umieść ciasto w ciepłym miejscu, a w tym czasie umyj i pokrój pomidory w cienkie plasterki.
3. Zetrzyj ser.
4. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy.
5. Ciasto zwiększyło się 2 razy (dzieje się to dość szybko). Teraz należy go podzielić na części. Zwykle dzielę na 5-6 części: jeśli rozwałkujesz każdy kawałek ciasta, otrzymasz okrągłą warstwę wielkości patelni, na której właściwie gotuję pizzę.
6. Rozgrzej patelnię, zmniejsz ogień do minimum, wlej oliwę z oliwek.
7. Rozłóż warstwę ciasta na patelni, smaż z obu stron dosłownie przez półtorej minuty.
8. Teraz posmaruj warstwę koncentratem pomidorowym i posyp częścią zieleni (pamiętaj, że dostaniemy pizzę 5, a nawet 6 sztuk).
9. Na wierzch ułóż plastry pomidora.
10. Posyp przyszłą pizzę startym serem.
11. Trzymaj pizzę w ogniu przez kolejne 2-3 minuty, po czym możesz ją natychmiast podać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal / 100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g

Podobne przepisy