skład / składniki
metoda gotowania
1. Zagnieść ciasto, mieszając mąkę, drożdże, wodę, sól. Ciasto powinno być dość gęste, ale niezbyt strome.
2. Umieść ciasto w ciepłym miejscu, a w tym czasie umyj i pokrój pomidory w cienkie plasterki.
3. Zetrzyj ser.
4. Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy.
5. Ciasto zwiększyło się 2 razy (dzieje się to dość szybko). Teraz należy go podzielić na części. Zwykle dzielę na 5-6 części: jeśli rozwałkujesz każdy kawałek ciasta, otrzymasz okrągłą warstwę wielkości patelni, na której właściwie gotuję pizzę.
6. Rozgrzej patelnię, zmniejsz ogień do minimum, wlej oliwę z oliwek.
7. Rozłóż warstwę ciasta na patelni, smaż z obu stron dosłownie przez półtorej minuty.
8. Teraz posmaruj warstwę koncentratem pomidorowym i posyp częścią zieleni (pamiętaj, że dostaniemy pizzę 5, a nawet 6 sztuk).
9. Na wierzch ułóż plastry pomidora.
10. Posyp przyszłą pizzę startym serem.
11. Trzymaj pizzę w ogniu przez kolejne 2-3 minuty, po czym możesz ją natychmiast podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g