Indoutka w kawałkach
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj indoutkę i pokrój na duże kawałki. Natrzyj solą i przyprawami, zalej octem. Pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
2. Smażyć marynowane kawałki mięsa w oleju roślinnym na złoty kolor.
3. Obierz pomarańczę i pokrój na kawałki.
4. Wymieszaj indoutkę z przygotowanymi pomarańczami.
5. Włóż wszystko do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Połącz wodę, sos sojowy i miód, dobrze wymieszaj. Napełnij mięso pomarańczami tą mieszanką. Przykryj folią.
7. Piec w temperaturze 220 stopni przez 25 minut. Następnie w 180 stopniach kolejne 2-2, 5 godziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Indoutka - 271 kcal/100g