Standardowe mięso sojowe

najłatwiejszy przepis dla miłośników mięsa sojowego! Przedstawiam wam prosty przepis na gotowanie mięsa sojowego. Spodoba się tym, którzy lubią jego czysty smak. Świetnie komponuje się zarówno z sałatkami, jak i gorącymi daniami warzywnymi.
Rapuncel-2017Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 13 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 24 % 4 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mieloną soję wlać do rondla, zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odcedź, włóż na patelnię, dodaj sól, przyprawy do smaku. Smażyć na oleju roślinnym przez 5-10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż rukolę na talerzu, połóż gotowe mięso sojowe na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g

Podobne przepisy