placki z wątróbki wieprzowej
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść wątrobę z żył, umyj i namocz w mleku przez 40 minut.
2. Obierz marchewki.
3. Posiekaj wątrobę i marchewkę w blenderze, dodaj jajko, sól, sodę i przyprawy.
4. Wlej semolinę, wymieszaj i odstaw na 25 minut.
5. Smażyć naleśniki na oleju roślinnym na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron, aż będą rumiane.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g