serniki pomarańczowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Zetrzyj skórkę z 1 pomarańczy na tarce, wyciśnij sok z połowy pomarańczy.
Krok 3:
Połącz twaróg, sól, cukier i jajko.
Krok 4:
Dodaj sok i skórkę pomarańczową, syrop pomarańczowy do twarogu. Wymieszać.
Krok 5:
Przesiej mąkę i Dodaj części do ciasta. Jeśli ciasto okaże się zbyt płynne, możesz dodać trochę więcej mąki. Smaż serniki na oleju roślinnym przez 1-2 minuty z każdej strony,aż powstanie złoty kolor.
podawaj serniki ze śmietaną lub syropem pomarańczowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Syrop - 300 kcal/100g