naleśniki Budyniowe na mleku proste
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Weź pół litra mleka.
2. Ubij 2 jajka trzepaczką.
3. Dodaj 1 łyżeczkę. proszek do pieczenia i tyle mąki, aby zrobić ciasto, jak na naleśniki.
4. Następnie wlej 1 szklankę wrzącej wody, wymieszaj.
5. Dodaj 7 łyżek.l olej roślinny.
ciasto jest gotowe!
6. Smażyć jak zwykle na gorącej patelni z obu stron.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g