filet rybny nototenia w cieście

Na zewnątrz jest chrupiąca, a wewnątrz pyszna i soczysta ryba! Gotuję nutotenia dla rodziny-zbiór przepisów jest duży) dlaczego go wolę? Ma mało kości, dlatego można go bezpiecznie podawać dzieciom. Oczywiście przepis nie jest dla dzieci, ale starsze dzieci na pewno to pokochają! Jak dla dorosłych ;)
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 62 % 21 g
węglowodany 6 % 2 g
250 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Oczyść rybę, oddziel filet, który pokrój na porcje.

2. Złożyć rybę do głębokiej miski, posypać solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na 10 minut.

3. W innej misce rozbij jajko, dodaj mleko i mąkę. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

4. Podgrzej patelnię olejem roślinnym.

5. Zanurz każdy kawałek ryby w przygotowanym cieście, a następnie włóż do gorącego oleju i smaż z obu stron na złoty kolor.

6. Połóż gotową rybę na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Nototenia Marble - 156   kcal/100g

Podobne przepisy