filet rybny nototenia w cieście
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę, oddziel filet, który pokrój na porcje.
2. Złożyć rybę do głębokiej miski, posypać solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na 10 minut.
3. W innej misce rozbij jajko, dodaj mleko i mąkę. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
4. Podgrzej patelnię olejem roślinnym.
5. Zanurz każdy kawałek ryby w przygotowanym cieście, a następnie włóż do gorącego oleju i smaż z obu stron na złoty kolor.
6. Połóż gotową rybę na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Nototenia Marble - 156 kcal/100g