krążki jabłkowe w skórce zbożowej

Szybki i smaczny, bez kłopotów. Radzę spróbować!
Mała kucharkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 19 % 6 g
węglowodany 69 % 22 g
159 kcal
IG: 27 / 18 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. W misce połącz brązowy cukier, cynamon, mąkę, kefir, jajko, sodę, wymieszaj mikserem lub widelcem w jednorodną gęstą masę - ciasto.

2. Obierz jabłka, Wytnij rdzeń. (obierałem 1 jabłko podczas smażenia, aby się nie ściemniały.) Pokroić w pierścienie. Im cieńszy pierścień, tym bardziej miękkie będzie oko w dziesiątkę w środku.

3. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Zanurz każdy pierścień jabłkowy w cieście i zwiń 5 płatków zbożowych z TM "Mistral"w płatkach

4. Smażyć na najmniejszym ogniu, aby panierka z płatków nie spaliła się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Płatki pszenne - 336   kcal/100g

Podobne przepisy