pierścienie jabłkowe w skórce zbożowej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. W misce połącz brązowy cukier, cynamon, mąkę, kefir, jajko, sodę, wymieszaj mikserem lub widelcem w jednorodną gęstą masę - ciasto.
2. Obierz jabłka, Wytnij rdzeń. (obierałem 1 jabłko podczas smażenia, aby się nie ściemniały.) Pokroić w pierścienie. Im cieńszy pierścień, tym bardziej miękkie będzie oko w dziesiątkę w środku.
3. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Zanurz każdy pierścień jabłkowy w cieście i zwiń 5 płatków zbożowych z TM "Mistral"w płatkach
4. Smażyć na najmniejszym ogniu, aby panierka z płatków nie spaliła się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Płatki pszenne - 336 kcal/100g