kanapki z kawiorem szczupakowym

uzupełnij swój świąteczny stół wykwintnymi kanapkami! Robiłam takie kanapki na imprezę firmową. Wywołały prawdziwą furorę, nawet się nie spodziewałem) radzę-zarówno piękne, jak i smaczne. Wygląda bardzo wykwintnie!
NOTKA56Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 11 g
tłuszcze 11 % 5 g
węglowodany 66 % 31 g
224 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

tylko kilka kroków i kanapki z kawiorem szczupakowym są gotowe:

- pokrój chleb na trójkątne kawałki;

- opiekamy każdy przedmiot na suchej patelni (patelnia jest gorąca i absolutnie sucha, bez kropli oleju) z obu stron na złoty kolor;

- niech tosty lekko ostygną i na każdy kawałek nakładamy trochę sera;

- obok kładziemy kawior szczupaka;

- rozłóż kanapki na pięknym naczyniu i udekoruj zielenią.

to wszystko! To proste!

życzę miłych wakacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Kozi ser - 290   kcal/100g
  • Kawior szczupakowy - 87   kcal/100g

Podobne przepisy