skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ostrożnie usuwając filmy, usuwając kanały, pokrój wątrobę na dość cienkie plasterki - mniej więcej jak ryba na sushi.
Krok 2:
W międzyczasie wlej sporo oleju do przestronnego kotła lub głębokiej patelni. Patrząc w przyszłość, powiem, że zawartość tłuszczu w tym naczyniu nie zależy od ilości oleju, który zostanie użyty, ale sukces zależy bezpośrednio. Będzie mało oleju-to wszystko, okaże się jakieś bzdury, a nie Edirne-Jigar! Dżigar-wątroba, po turecku, azerbejdżańsku i uzbecku. Wydaje się, że we wszystkich językach tureckich ta część zamienna nazywa się tak samo.
Krok 3:
Posolić wątrobę i umieścić mąkę w pobliżu
Krok 4:
Cóż, zwiń garść wątroby w mące.
Krok 5:
Odpowiednio strząśnij - co się przykleiło, nie potrzebujemy nadmiaru mąki w oleju!
Krok 6:
I do rozgrzanego oleju
Krok 7:
Mieszaj łyżką cedzakową, aby wątroba nie sklejała się ze sobą.
Krok 8:
35-40 sekund i taki jest kolor!
Krok 9:
Teraz jest taka suszona papryka. Młoda, niedojrzała papryka została zebrana i wysuszona w cieniu. Nie jest zbyt pikantny, jest umiarkowany, ale też dość smaczny, aromatyczny. Nie wiem, jak ci to zastąpić, a ja mam podobny hiszpański, a w razie czego wezmę zwykłą paprykę, choć nie suszoną. Chociaż pokroić w plastry i wysuszyć w zwykłym lekko otwartym i ledwo gorącym piekarniku, jako kęs, w przeciwnym razie ta papryka znika na zawsze-drobiazg!
Krok 10:
Ogólnie rzecz biorąc, pieprz jest również w oleju. I nawet nie smaż, ale po prostu podgrzej. Wyobrażam sobie, że te kawałki wątroby, które zostaną usmażone w drugiej partii, będą bardziej zabawne, dziarskie, smaczniejsze!
Krok 11:
Cóż, widzisz? Stały się jakby jeszcze bardziej suche, kruche, nie, nawet nie tak-chrupiące. Jadłem wątrobę, zjadłem kilka kawałków i było pyszne.
Krok 12:
Teraz spójrz na boisko. Dzianina papryki z tyłu i po prawej to Dekoracja, to jak dotąd świeża papryka. Po lewej i przedniej stronie znajduje się sos pomidorowy i świeży pieprz. Tak, zetrzyj pomidory i paprykę na tarce, podgrzej je kroplą oleju, Posol Po prawej stronie świeże warzywa i cebula, bo po co gotować to, co można jeść na surowo, otrzymując witaminy i korzyści? Co więcej, jogurt stoi w pobliżu. Tak, jogurt w Edirne Jet warty, ma konotację świeżej mozzarelli, można go
bardzo delikatna wątroba! A na zewnątrz chrupie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal / 100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g