Tureckie tortille z serem feta
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przesiej mąkę do miski, dodaj sól, oliwę z oliwek, wodę. Zagnieść dość miękkie ciasto, nadać mu kształt kuli.
Krok 2:
Podziel piłkę na 6 części.
Krok 3:
Rozwałkuj każdy w warstwę o średnicy około 17 cm.
Krok 4:
Rozwałkuj ciasto na wałku do ciasta, rozwałkuj je obiema rękami bezpośrednio na wałku do ciasta od środka do krawędzi.
Krok 5:
Powinien otrzymać cienkie koło o średnicy około 30 cm.
Krok 6:
Posiekaj warzywa.
Krok 7:
Posyp serem i ziołami warstwy ciasta.
Krok 8:
Zawiń jak na zdjęciu
Krok 9:
Owinąć w ten sposób
Krok 10:
Dwie rzeczy zmieściły się na patelni o średnicy 28 cm. Smaż z obu stron na złoty kolor przez 3 minuty.
posmaruj gotowe tortille masłem i ułóż jeden na drugim.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g