marynowana makrela na grillu
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić makrelę.
Krok 2:
Zrób sos z majonezu, musztardy, keczupu, oleju roślinnego, przypraw i soli. Tam dodaj posiekany czosnek i cebulę startą na grubej tarce.
Krok 3:
Wszystko dobrze wymieszaj i posmaruj makrele. Złożyć w filiżance i pozostawić na 3-5 godzin do marynowania.
Krok 4:
Gotuj na grillu.
Krok 5:
Szybko się gotuje. Ryba jest bardzo soczysta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g