marynowana makrela na grillu

soczysta ryba, wszystko jest proste i smaczne! . Do rekreacji na świeżym powietrzu takie danie jest odpowiednie. co więcej, nic trudnego w przygotowaniu.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 15 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 8 % 3 g
233 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrozić makrelę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zrób sos z majonezu, musztardy, keczupu, oleju roślinnego, przypraw i soli. Tam dodaj posiekany czosnek i cebulę startą na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dobrze wymieszaj i posmaruj makrele. Złożyć w filiżance i pozostawić na 3-5 godzin do marynowania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj na grillu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szybko się gotuje. Ryba jest bardzo soczysta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy