placki bananowe z płatkami owsianymi

placki o smaku bananowym. Bardzo proste, a co najważniejsze pyszne! Świetny pomysł zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Naleśniki rozpływają się w ustach. Bardzo podobały mi się moje domowe. Spróbuj, nie pożałujesz.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 23 % 9 g
węglowodany 64 % 25 g
187 kcal
IG: 4 / 48 / 48

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw w blenderze ubij sól i jajko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój banany i dodaj je do blendera i ponownie ubij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz dodaj mleko i mąkę, ponownie ubij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto będzie wyglądać jak gęsta śmietana. Smażyć naleśniki z obu stron na patelni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g

Podobne przepisy