placki o smaku bananowym. Bardzo proste, a co najważniejsze pyszne! Świetny pomysł zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Naleśniki rozpływają się w ustach. Bardzo podobały mi się moje domowe. Spróbuj, nie pożałujesz.
placki bananowe z płatkami owsianymi
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (135g)
we wszystkich porcjach (539 g)
100g
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
30 min
PT30M
Krok 1: Produkty do gotowania.
Krok 2: Najpierw w blenderze ubij sól i jajko.
Krok 3: Pokrój banany i dodaj je do blendera i ponownie ubij.
Krok 4: Teraz dodaj mleko i mąkę, ponownie ubij.
Krok 5: Ciasto będzie wyglądać jak gęsta śmietana. Smażyć naleśniki z obu stron na patelni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Mleko krowie całe -
68
kcal/100g
Mleko 3,5% tłuszczu -
64
kcal/100g
Mleko 3,2% tłuszczu -
60
kcal/100g
Mleko 1,5% tłuszczu -
47
kcal/100g
Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu -
140
kcal/100g
Mleko 2,5% tłuszczu -
54
kcal/100g
Banany -
89
kcal/100g
Olej roślinny -
873
kcal/100g
Sol -
0
kcal/100g
Jajko kurze -
80
kcal/100g
Mąka owsiana -
369
kcal/100g