skład / składniki
metoda gotowania
1. W małym moździerzu zetrzyj nasiona kolendry z ziarnami pieprzu, dodaj czerwoną paprykę, wymieszaj pikantną suchą mieszankę.
2. Obierz, umyj, zetrzyj świeżą marchewkę na koreańskiej marchwi.
3. Włóż startą marchewkę do miski i wlej do niej przyprawy z moździerza.
4. Obierz cebulę, pokrój losowo i smaż na oleju roślinnym, aż będzie dobrze rumiany. W rezultacie musisz uzyskać pachnący olej cebulowy i odłożyć cebulę na bok - nie przyda się.
5. Wlej gorący olej cebulowy do marchwi, dopraw sałatkę octem.
6. Obierz czosnek, wyciśnij marchewkę przez prasę, dodaj sól i przetrzyj sałatkę rękami (jest to konieczne, aby marchewka wypuściła sok).
7. Pokrój mięso z kurczaka w długie, cienkie paski (o ile to możliwe). Włóż do obszernej miski i polej sosem sojowym. Pozwól mięsu marynować przez pół godziny, a następnie smaż je na gorącej patelni przez 5 minut i dodaj do marchewki.
8 opłucz bazylię i koperek, drobno posiekaj, Wyślij do sałatki.
wszystko wymieszaj i podawaj!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g