cukinia w mące
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie żywności do gotowania...
Krok 2:
Pokrój cukinię w kółka (nie obieraj skórki, jeśli cukinia jest młoda) o grubości około 1 cm.
Krok 3:
Wlej olej na patelnię i podgrzej. Włóż do niego cukinię i posyp solą. Lepiej jest użyć drobno zmielonej soli. Gotuj na średnim ogniu na złoty kolor.
Krok 4:
Przygotowanie sosu... W oleju słonecznikowym zmiksuj obrany czosnek i wymieszaj. Więc cały sos jest gotowy.
lepiej jest wziąć młodą cukinię, ponieważ można je gotować razem z nasionami i skórką.
lepiej jest wziąć większe ząbki czosnku, ponieważ sos jest bogatszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g