kotlety z ziemniaków i solonego dorsza
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ten przepis kulinarny może być stosowany w dowolnym miejscu i na dowolnym stole. Kuchnia brazylijska jest w stanie zaspokoić głód nawet najbardziej wściekłego "zjadacza". Jedzenie przypadnie do gustu każdemu!
pierwszym krokiem jest namoczenie solonego dorsza przez noc w mleku lub wodzie wraz z liściem laurowym. Następnie należy gotować przez 10-15 minut i przystąpić do oddzielania kości. Drugim krokiem jest gotowanie i odcedzanie ziemniaków. W trzecim etapie zamieniamy ziemniaki w tłuczone ziemniaki. Następnie musisz rozgnieść gotowaną rybę, sól, pieprz, dodać skórkę z dwóch cytryn, a także miętę i posiekaną natkę pietruszki. Przedostatnim etapem jest dodanie tłuczonych ziemniaków, jajek, posiekanej papryki chili do ryby. Następnie wymieszaj i uformuj kotlety, zwiń je w mące. Ostatnim etapem jest smażenie kotletów w głębokim tłuszczu.
kotlety z ziemniaków i solonego dorsza są gotowe do spożycia! Podawaj danie na stole, skropione wcześniej sokiem z cytryny z połówkami cytryn. Smacznego!
pierwszym krokiem jest namoczenie solonego dorsza przez noc w mleku lub wodzie wraz z liściem laurowym. Następnie należy gotować przez 10-15 minut i przystąpić do oddzielania kości. Drugim krokiem jest gotowanie i odcedzanie ziemniaków. W trzecim etapie zamieniamy ziemniaki w tłuczone ziemniaki. Następnie musisz rozgnieść gotowaną rybę, sól, pieprz, dodać skórkę z dwóch cytryn, a także miętę i posiekaną natkę pietruszki. Przedostatnim etapem jest dodanie tłuczonych ziemniaków, jajek, posiekanej papryki chili do ryby. Następnie wymieszaj i uformuj kotlety, zwiń je w mące. Ostatnim etapem jest smażenie kotletów w głębokim tłuszczu.
kotlety z ziemniaków i solonego dorsza są gotowe do spożycia! Podawaj danie na stole, skropione wcześniej sokiem z cytryny z połówkami cytryn. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal / 100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal / 100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g