kotlety ziemniaczano-solone z dorsza

udane połączenie produktów gwarantuje doskonały wynik! Przekonaj się!
Eliza HelgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 43 % 10 g
105 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min
ten przepis kulinarny może być stosowany w dowolnym miejscu i na dowolnym stole. Kuchnia brazylijska jest w stanie zaspokoić głód nawet najbardziej wściekłego "zjadacza". Jedzenie przypadnie do gustu każdemu!
pierwszym krokiem jest namoczenie solonego dorsza przez noc w mleku lub wodzie wraz z liściem laurowym. Następnie należy gotować przez 10-15 minut i przystąpić do oddzielania kości. Drugim krokiem jest gotowanie i odcedzanie ziemniaków. W trzecim etapie zamieniamy ziemniaki w tłuczone ziemniaki. Następnie musisz rozgnieść gotowaną rybę, sól, pieprz, dodać skórkę z dwóch cytryn, a także miętę i posiekaną natkę pietruszki. Przedostatnim etapem jest dodanie tłuczonych ziemniaków, jajek, posiekanej papryki chili do ryby. Następnie wymieszaj i uformuj kotlety, zwiń je w mące. Ostatnim etapem jest smażenie kotletów w głębokim tłuszczu.
kotlety z ziemniaków i solonego dorsza są gotowe do spożycia! Podawaj danie na stole, skropione wcześniej sokiem z cytryny z połówkami cytryn. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal / 100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal / 100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy