kaszanka z agrestem

cała rodzina zbierze się, aby spróbować tego magicznego Dania!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 10 % 4 g
węglowodany 79 % 33 g
185 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

kuchnia Irlandzka słynie z dań mięsnych i różnych kiełbas. Kulinarny przepis na kaszankę z agrestem jest jednym z najbardziej znanych z tej listy. Takie jedzenie będzie doskonałą przekąską do każdego napoju alkoholowego i dodatkiem do każdego przystawki warzywnej. Jednak ten przepis wymaga pewnych umiejętności gotowania, więc nie nadaje się dla początkujących kucharzy. Ale kiedy ugotujesz tę kiełbasę, będziesz zaskoczony cudownym delikatnym smakiem i pikantnym aromatem przypraw.
na początek obierz kiełbasę i pokrój zieloną cebulę i czerwoną paprykę. Pokrój je w małe kostki – będzie to wygodniejsze. Wstępnie ugotuj tłuczone ziemniaki i dodaj do nich kiełbasę, cebulę, paprykę, musztardę i ocet. Dokładnie wymieszaj powstałą masę do uzyskania jednorodnej konsystencji, aby nie pozostały grudki. Z tego "ciasta" rozwałkuj rurki o długości około 5 cm, zwiń je w mąkę, posmaruj ubitymi jajkami i posyp bułką tartą. Umieść powstałe kiełbaski na patelni z wrzącym olejem roślinnym i smaż, aż pojawi się złoty kolor. Następnie wyjmij kiełbaski i zawiń je w serwetkę, utrzymując ciepło.
w tym samym czasie wymieszaj cukier w wodzie i umieść rondel z wodą z cukrem na średnim ogniu, aby zrobić syrop, dodaj agrest i gotuj przez 10 minut. Gotowe kiełbaski należy ułożyć na talerzu i polać powstałym syropem. To wszystko, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Agrest - 43   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kaszanka - 274   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy