skład / składniki
metoda gotowania
kuchnia Irlandzka słynie z dań mięsnych i różnych kiełbas. Kulinarny przepis na kaszankę z agrestem jest jednym z najbardziej znanych z tej listy. Takie jedzenie będzie doskonałą przekąską do każdego napoju alkoholowego i dodatkiem do każdego przystawki warzywnej. Jednak ten przepis wymaga pewnych umiejętności gotowania, więc nie nadaje się dla początkujących kucharzy. Ale kiedy ugotujesz tę kiełbasę, będziesz zaskoczony cudownym delikatnym smakiem i pikantnym aromatem przypraw.
na początek obierz kiełbasę i pokrój zieloną cebulę i czerwoną paprykę. Pokrój je w małe kostki – będzie to wygodniejsze. Wstępnie ugotuj tłuczone ziemniaki i dodaj do nich kiełbasę, cebulę, paprykę, musztardę i ocet. Dokładnie wymieszaj powstałą masę do uzyskania jednorodnej konsystencji, aby nie pozostały grudki. Z tego "ciasta" rozwałkuj rurki o długości około 5 cm, zwiń je w mąkę, posmaruj ubitymi jajkami i posyp bułką tartą. Umieść powstałe kiełbaski na patelni z wrzącym olejem roślinnym i smaż, aż pojawi się złoty kolor. Następnie wyjmij kiełbaski i zawiń je w serwetkę, utrzymując ciepło.
w tym samym czasie wymieszaj cukier w wodzie i umieść rondel z wodą z cukrem na średnim ogniu, aby zrobić syrop, dodaj agrest i gotuj przez 10 minut. Gotowe kiełbaski należy ułożyć na talerzu i polać powstałym syropem. To wszystko, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Agrest - 43 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kaszanka - 274 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g